Ortheses

Orthese voor de tenen

Een orthese voor de tenen is een hulpmiddel waarmee de stand van de tenen beïnvloed wordt. Een orthese wordt gemaakt van siliconen en wordt geplaatst tussen, op of onder de tenen. Hiermee kunnen de tenen bijvoorbeeld uit elkaar gehouden worden, zodat ze niet meer langs elkaar wrijven of kunnen de tenen in een andere richting gestuurd worden, waardoor ze niet meer tegen de schoen drukken tijdens het lopen. Een orthese wordt altijd ter plekke voor u op maat gemaakt door de podoloog.

Waarvoor wordt een orthese voor de tenen gebruikt?

Een orthese wordt gebruikt om wrijving tussen de tenen of tussen de schoen en de tenen te verminderen of weg te nemen. Zo worden pijnlijke drukplekken, schuurplekken, wonden of likdoorns voorkomen of verminderd en heeft u minder of geen pijn meer wanneer u schoenen draagt. Voorbeelden van klachten waarbij een orthese kan worden gebruikt: 

  • Likdoorns
  • Drukplekken
  • Eeltvoming
  • Schaafplekken
  • Ter voorkoming van wonden 

Hoe wordt een orthese gemaakt? 

Een orthese wordt gemaakt door twee verschillende soorten siliconen materiaal bij elkaar te brengen. Hierbij vindt een reactie plaats, waardoor een kneedbaar materiaal binnen enkele minuten uithardt. Wij vormen de orthese voor u in de juiste vorm, dit wordt ter plekke voor u gedaan tijdens uw bezoek.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie:

Voor het maken van een afspraak kunt u rekening houden met de onderstaande tijden. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Maandag

08:00 – 18:00

Dinsdag

08:00 – 18:00

Woensdag

08:00 – 18:00

Donderdag

08:00 – 18:00

Vrijdag

08:00 – 18:00

Met uitzondering wijken wij af van bovenstaande tijden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie:

Het formulier is met succes ingevuld. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!